Prijsuitreiking Mooiste gebouw van Oss 2012-2018 verplaatst in verband met de tragische gebeurtenissen afgelopen week

woensdag 26 september vervalt de nieuwe datum is woensdag 24 oktober, om 20.00 uur in de Paulus kerk in Oss

Vrije en gratis toegang prijsuitreiking en bekendmaking.

De verkiezing is een initiatief van de Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad. Met dit initiatief hopen wij op positieve wijze een bijdrage te leveren aan het actuele debat over ruimtelijke kwaliteit in de stad Oss en in de dorpen.

Ten behoeve van de verkiezing is door de Ontwerperskring Oss een 26-tal gebouwen genomineerd, die zijn opgeleverd in de periode 2012 – 2018. Bij deze voorselectie is o.a. gekeken naar architectonische kwaliteit, het belang voor het stads- of dorpsbeeld en naar de diversiteit van de totale selectie. Ook is gezocht naar een mengeling van bekende en minder bekende gebouwen.

De opzet van de verkiezing is tweeledig, er is zowel een publieksprijs als een vakjuryprijs.
De publieksprijs zal worden uitgereikt op basis van een stemming via de internetsite van het Brabants Dagblad. En het Brabants Dagblad zal verder in artikelen in het regio-katern in ruime mate aandacht besteden aan ons initiatief, in de maanden augustus, september. De vakjury zal een keuze maken uit de genomineerden.

De architect en de opdrachtgever van het mooiste gebouw van Oss ontvangen samen een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd kunstobject. Daarnaast wordt door de Ontwerperskring Oss een boekje gemaakt met daarin de 30 genomineerde plannen. Hierin wordt tevens de uitslag van de verkiezing opgenomen.

De keuze van de vakjury en de publieksprijs zullen bekend worden gemaakt op de, voor ieder vrij toegankelijke, debatavond op woensdag 24 oktober, om 20.00 uur in de Paulus kerk in Oss, u bent van harte welkom!

Je kan vanaf 25 augustus t/m 14 september je stem uitbrengen op stemmodule Brabants Dagblad 

bd.nl/mooistegebouwoss 

 

hetmooistegebouwvanoss-preview_-11