ontwerperscafe_okt_2017

 

Het is de eerste van een reeks bijeenkomsten in de Pauluskerk. De cafés bieden een platform voor creatief Oss en zijn een goede gelegenheid om inspirerende verhalen te horen en andere creatieve mensen te ontmoeten.

Architect Maarten Willems Tijdens het eerste café neemt architect Maarten Willems de bezoekers mee in de gedachtenwereld van bureau De Twee Snoeken.  Met dit bureau heeft hij op diverse plaatsen zijn stempel gedrukt op het stadsgezicht van Oss. Denk aan het verbouwde gemeentehuis, de IJskiosk op de Heuvel, diverse woningbouwprojecten en de recente uitbreiding en verbouwing van Museum Jan Cunen. De voorloper van De Twee Snoeken, architectenbureau Wijnen en Senders, ontwierp al sinds eind jaren 70 in de geest van de Bossche School talloze projecten in Oss, zoals de wijk Boschpoort, en in Ravenstein.

Grafisch ontwerper Lonneke Hoogstede Daarnaast houdt Lonneke Hoogstede, grafisch ontwerper uit Oss, tijdens het café een pitch over haar werk. Als jonge creatieve ondernemer timmert ze flink aan de weg met een breed scala aan opdrachten. Zo kennen we haar van de bekende bakvormen van Osse iconen, het boekje “Vers, verser, verst”, het recente glas-in-lood in de Peperstraat en de nieuwe huisstijl van Museum Jan Cunen. Na deze inhoudelijke bijdragen is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De Stichting Ontwerperskring organiseert al vele jaren bijeenkomsten, debatten, tentoonstellingen, excursies en publicaties m.b.t. architectuur, stedenbouw, landschap, grafische vormgeving en kunst. De geplande cafés in de Pauluskerk zijn voor de Stichting Ontwerperskring een volgende stap. http://www.ontwerperskringoss.nl

U kunt de Ontwerperskring uiteraard ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/search/top/?q=ontwerperskring%20oss