Het mooiste gebouw van Oss 2006-2012

Zes jaar na de eerste editie, heeft de ontwerperskring in juni 2012 voor de tweede keer een verkiezing van “het mooiste gebouw van Oss” georganiseerd.

Van alle in de periode 2006-2012 gerealiseerde gebouwen in de gemeente Oss zijn 30 gebouwen genomineerd voor de titel “het mooiste gebouw van Oss 2006-2012”. De nominatie liet een divers beeld zien, qua functie varieerde het aanbod van particuliere woning tot grootschalige industriegebouw. De genomineerde gebouwen waren bovendien verspreid over het gehele grondgebied van de gemeente Oss te vinden, van de stad Oss tot in de kleine kernen en het buitengebied.

In deze editie zijn twee eerste prijzen uitgereikt, een door een deskundige jury en een door het publiek. De publieksprijs is in samenwerking met het Brabants Dagblad tot stand gekomen waarbij via krantenartikelen is opgeroepen via internet te stemmen op “het mooiste gebouw van Oss”.

De publieksprijs was een groot succes met een respons van 2000 mensen en ook de deskundige jury was enthousiast over de kwaliteit van de diverse nominaties. De jury heeft daarom naast de eerste prijs nog 3 eervolle vermeldingen toegekend.

Volgens het publiek in Oss is de winkel van Ter Horst van Geel van Friso Woudstra architecten “het mooiste gebouw van Oss 2006-2012”.

De jury heeft unaniem het gemeentehuis, ontworpen door De Twee Snoeken, aangewezen als “het mooiste gebouw van Oss 2006-2012”.

Zowel de publieksprijs als de juryprijs bestond uit een oorkonde en een bronzen beeld van kunstenaar Ton Maria Nijhof, voor zowel de architect als de opdrachtgever van het prijswinnende gebouw.