De spelregels:

1. De Ontwerperskring Oss reikt de wisseltrofee, een estafettestokje, uit aan particulieren en ondernemers die zich inzetten voor de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het centrum van Oss.
2. De Ontwerperskring Oss bepaalt wie de wisseltrofee ontvangt. De Ontwerperskring bepaalt het moment waarop de wisseltrofee van eigenaar wisselt. De Ontwerperskring Oss hoopt de trofee ieder jaar te kunnen doorgeven.
3. De ontvanger van de trofee krijgt bovendien een oorkonde. Deze oorkonde blijft eigendom van de ontvanger.
.

trofee

De wisseltrofee van de Ontwerperskring Oss. Naar een idee van Ton Maria Nijhof,  lid van de ontwerperskring. 2007

Op 2 december tijdens een extra editie van politiek café Zout is de trofee voor de eerste keer uitgereikt aan Jan Ter Horst van Modehuis ter Horst van Geel aan de Kruisstraat in het centrum van Oss.
.

uitreiking wisseltrofee jan ter horst 2007 De gevel heeft een tijdloze, neoklassieke uitstraling gekregen.    nieuwe gevel ter horst van geel Modehuis Ter Horst van Geel  2011  Op 9 oktober tijdens Zout is de trofee doorgeven aan Aldo en Truus de Marco voor hun glazen ijssalon op de Heuvel in het centrum van Oss. wisseltrofee di marco ijssalon 2012 Een bijzonder moderne architectonische ontwikkelingen in het centrum van Oss. ijssalon venezia - wisseltrofee ontwerperskring oss 2016 Wisseltrofee voor Ton Kemkens voor bijdrage kwaliteit Stadscentrum Oss diverse panden oa Peperstraat en Kerkstraat. index             2017 

In Zouteditie op 14 mei is voor de zesde keer de bronzen wisseltrofee van de Ontwerperskring Oss uitgereikt.
Jos de Groot van Peters Bouwbedrijf heeft de prijs ontvangen voor de appartementen complex aan de Molenstraat in Oss.

wisseltrofee-2017-12